În premieră în România, utilizatorii unei aplicații fintech au în prezent posibilitatea realizării de donații, alături de alte plăți ce țin de utilități, plata întreținerii, bilete de transport, reîncărcarea cartelei PrePay și plata prin Scan&Pay la mii de comercianți online și offline. Fundația HOSPICE Casa Speranței este prima organizație care s-a alăturat noului serviciu mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți diverse în toate mediile.
Odată cu introducerea posibilității de a face donații cu aplicația mobilPay Wallet prin selectarea secțiunii Donații, românii pot dona mai simplu și mai rapid, contribuind la îmbunătățirea vieților copiilor și adulților care suferă de o boală incurabilă și ale familiilor lor. Fiecare donație către fundația HOSPICE Casa Speranței este folosită pentru îngrijirea paliativă a pacienților, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.
De asemenea, la finalizarea cu succes a fiecărei plăți de produse sau servicii efectuată cu ultima versiune a aplicației mobilPay Wallet, utilizatorilor li se va propune să continue cu o donație. Aceștia pot seta suma dorită pentru donație, având la dispoziție trei sume fixe: de 5, 15 sau 30 lei, iar tot în aplicație pot alege o dată anume din lună dacă doresc să fie notificați pentru plăți recurente. În acest mod, utilizatorii vor primi lunar o notificare de reamintire în ziua stabilită de ei, putând face donația printr-un singur click, fără a mai introduce toate datele cardului.
„Încă de la lansarea aplicației mobilPay Wallet ne-am dorit să schimbăm mentalități și să inovăm permanent. În premieră în România, utilizatorii noștri se pot implica activ în cauze caritabile, datorită noului serviciu prin care pot face donații direct din aplicație, alături de alte plăți cotidiene. Ne alăturăm crezului HOSPICE Casa Speranței, acela că îngrijirea paliativă este un drept al omului și îi îndemnăm pe toți utilizatorii mobilPay să se alăture acestei cauze, astfel încât împreună să contribuim la schimbarea vieților celor care au cu adevărat nevoie. Este un proiect drag nouă, pe care sperăm să îl creștem frumos pentru a aduce zâmbete acolo unde ele lipsesc”, declară Antonio Eram, CEO & Founder mobilPay.com.
„Acest proiect vorbește despre frumusețea binelui și puterea fiecăruia din noi de a ajuta acolo unde este cu adevărat nevoie. Împreună putem face cu adevărat o diferență pentru copiii și adulții afectați de o boală incurabilă, cu prognostic limitat de viață și ne bucurăm că mobilPay Wallet ne susține în demersul nostru de a oferi îngrijire paliativă gratuită, la momentul potrivit, pentru un număr cât mai mare de pacienți”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.
Potrivit companiei, ONG-urile interesate sunt invitate să se alăture pentru a-și prezenta cauzele, aplicația oferind acestora cadrul de prezentare imediată către utilizatori. Astfel, organizațiiile partenere vor fi comunicate utilizatorilor mobilPay Wallet pentru ca aceștia să facă alegerea pe care o doresc. Fiecare donație făcută de un utilizator în favoarea uneia sau a mai multor ONG-uri se salvează în ecranul principal al aplicației, pentru donații viitoare și mai rapide.
Pentru a face donații prin intermediul portofelului electronic mobilPay Wallet, clienții pot descărca gratuit aplicația din Google Play sau App Store, pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS.
Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din România
Lansată în 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.
Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet achită inteligent, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket și Carrefour Market, Carrefour Express Pronto, Selgros și Cora, facturi de telefonie, internet și TV, facturi de utilități la zeci de furnizori de servicii de energie, apă-canal, salubritate sau întreţinere la bloc, reîncărcarea de cartele preplătie, transport public în diferite orașe ale țării sau transport taxi cu Speed Taxi. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 6.000 de comercianți online, totul printr-o simplă scanare de QR în pagina de plată a comercianților.
În 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.
Lansată anul trecut, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android și oferă un design al interfeței mult mai intuitiv, o secțiune noua pentru adăugarea programelor de loialitate și servicii noi plată oferite intr-o maniera ușor de utilizat.
Despre fundația HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.