Bolt are parte de un început excelent pe AppGallery și lansează Bolt Food

Bolt Food pe AppGallery

București – 29 aprilie 2021 – Bolt, companie cunoscută mai ales datorită serviciului său popular de ridesharing, care a devenit disponibil pe AppGallery vara trecută, s-a bucurat de un succes fulminant în rândul utilizatorilor Huawei, iar acum pune la dispoziție serviciul său de livrare a alimentelor Bolt Food în toată Europa, extinzându-și colaborarea pe termen lung cu Huawei.

Bolt a fost unul dintre primele branduri importante care s-a alăturat magazinului de aplicații AppGallery și s-a bucurat de succes în rândul consumatorilor înregistrând, pe platformă, aproape 4 milioane de distribuții[1] ale aplicației. Compania și-a construit o reputație puternică, fiind unul dintre cele mai rapide, mai sigure și mai fiabile servicii disponibile, care se distinge, în continuare, prin accesibilitate.

Prin listarea pe AppGallery, Bolt a reușit să-și crească baza de clienți, accesând numărul mare de utilizatori de smartphone-uri Huawei. AppGallery a devenit rapid al treilea cel mai mare magazin de aplicații din lume, cu 530 de milioane de utilizatori activi lunar (MAU), crescând în Europa cu 61,5% de la un an la altul, ajungând la peste 42 de milioane de utilizatori.

Susținerea furnizorilor de aplicații printr-un parteneriat dedicat

Bolt Food este prima aplicație de livrare la nivel regional complet integrată cu HMS. Aplicația este cea mai recentă dintr-un număr tot mai mare de aplicații high-profile create sau adaptate special pentru milioane de consumatori care utilizează cele mai noi dispozitive HMS Huawei, cum ar fi seria P40, Mate 40 sau Mate 30.

Pentru a pune aplicația la dispoziția consumatorilor, Bolt și Huawei vor derula o serie de campanii promoționale orientate către consumatori. Aceasta va presupune rularea de ecrane de întâmpinare, bannere și căutări de cuvinte cheie dedicate pe AppGallery pentru a spori ratele de clic, alături de mesaje de tip push către utilizatorii din regiunea CEE și Țările Nordice, precum și din țările selectate din Europa de Vest și din întreaga lume. Activitatea va fi susținută și de campania publicitară Huawei care promovează aplicația Bolt Food în aplicații terțe și aplicațiile native Huawei, și de stimulare și campanii comune pe social media.

Sprijinul acordat către Bolt reflectă angajamentul Huawei de a ajuta brandurile și dezvoltatorii să se dezvolte împreună și să aibă succes în afaceri datorită AppGallery. Bolt Food poate fi descărcată acum din AppGallery.

Cererile consumatorilor au adus Bolt Food în AppGallery

Integrarea aplicației Bolt Food marchează o etapă importantă pentru ambele companii, care răspund direct nevoilor consumatorilor într-un moment marcat de o cerere fără precedent. Au existat peste 2.000 de solicitări de la utilizatori pentru integrarea Bolt Food în AppGallery.

Ultimii câțiva ani au fost revoluționari în materie de evoluție a livrării de alimente la cerere, în mare parte datorită tehnologiei mobile. Pandemia globală a accelerat această schimbare, în special în ceea ce privește atitudinea consumatorilor față de mâncarea livrată acasă.

Aplicația Bolt Food este prezentă în 20 de țări și se dezvoltă rapid, având nevoie de doar un an pentru a se extinde, spre deosebire de aplicațiile concurente care au avut nevoie de câțiva ani.

Performanța Bolt Food  pe o piață foarte competitivă de livrare s-a datorat eforturilor sale de a oferi constant servicii accesibile și de înaltă calitate. Această filozofie este în conformitate cu serviciile de ride-hailing Bolt, recunoscute pentru prețurile mai mici. Costul livrării de alimente de către Bolt se estimează că este, de obicei, cu până la 25% mai mic decât cel al competiției directe, ceea ce face ca Bolt Food să fie o alegere excelentă pentru consumatori, ținând cont de prețuri, cel puțin.

Mai mult decât atât, compania s-a asigurat că prețurile competitive sunt corelate și cu livrări rapide. Spre deosebire de alte aplicații de takeaway, Bolt are un avantaj major în faptul că livrările sale sunt previzibile, mai rapide și fiabile, plusuri pe care le poate obține din vasta sa experiență de ridesharing.

O parte din popularitatea de care se bucură Bolt pe AppGallery a fost generată și de capacitatea sa de a adopta strategia „glocală” a Huawei, care se axează pe dezvoltarea relațiilor cu furnizorii de aplicații, ale căror soluții sunt concepute pentru a oferi oamenilor servicii de înaltă calitate, orientate local. Bolt Food a demonstrat o abordare similară, acordând atenție sporită nevoilor clienților locali în materie de experiență generală de utilizare, alegere, livrare și preț susținute frecvent de promoții periodice și oferte speciale.

[1] Distribuțiile aplicației sunt calculate ca suma totală a descărcărilor și actualizărilor.

Huawei deschide www.huaweistore.ro: vouchere de 6.000 lei și surprize pentru toți clienții

Huawei Online Store

București, 27 aprilie 2021 – Huawei Consumer Business Group România anunță deschiderea propriului magazin online: www.huaweistore.ro, pe 28 aprilie, cu ocazia aniversării a 18 ani de prezență a Huawei în România. Compania oferă o serie de avantaje pentru cei care vor deveni clienții magazinului, precum vouchere de până la 6.000 de lei, pentru unele dintre cele mai apreciate produse ale sale, concursuri și multe alte beneficii.

Clienții www.huaweistore.ro vor beneficia de livrare gratuită a produselor comandate, posibiliatatea de plată în numerar la livrare, fără taxe adiționale, înlocuire și retur gratuit în maximum 14 zile de la achiziție, fără obligația de a motiva decizia. De asemenea, clienții au la dispoziție vouchere în valoare de 6.000 de lei, de care se pot folosi atunci când achiziționează produse direct de pe site. Printre acestea, se numără cântarul HUAWEI Body Scale 3, brățara de fitness HUAWEI Band 4, căștile HUAWEI FreeBuds 3i, ceasurile HUAWEI Watch GT2, HUAWEI Watch GT2 42mm, în variantele de culoare Refined Gold și Frosty White, cât și HUAWEI Watch GT2 Pro, tableta HUAWEI MatePad, telefoanele HUAWEI P40 Lite 5G, HUAWEI P40 Pro și HUAWEI Mate40 Pro sau cele mai noi modele de notebook, precum HUAWEI MateBook D14 și D15, ediția 2021, echipate cu procesoare Intel generația a 11-a. Pe lângă reducerea oferită de voucher, cele două notebook-uri mai vin în plus și cu mouse și rucsac oferite cadou. Aceste produse beneficiază astfel de reduceri de până la 1.000 de lei din prețurile recomandate de vânzare.

Dorim să oferim o experiență premium clienților noștri alături de aceste beneficii – vouchere și servicii de asistență de calitate -, iar aniversarea celor 18 ani de prezență Huawei în România este cea mai bună ocazie pentru lansarea magazinului.”, declară Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România. „Am observat interesul crescut al utilizatorilor în ultima perioadă pentru produsele din segmentele wearebles, smartphone și notebook-uri și am decis să suplimentăm la 6.000 de lei valoarea voucherelor de care pot beneficia cei care își fac cont pe www.huaweistore.ro și să adăugăm mai multe opțiuni în ofertă.”, continuă acesta.

Iubitorii de tehnologii de ultimă oră pot beneficia în continuare de un voucher de 100 lei, dacă se înscriu la newsletter-ul dedicat ultimelor noutăți și promoții ale companiei, pe https://consumer.huawei.com/ro/campaign/huaweistore-teaser/. În plus, primii 500 de clienți, care cumpără de peste 100 de lei din magazinul online, primesc premii surpriză de tip Mystery Gift Box, în valoare de 199 lei. Iar clienții care recomandă alte persoane pentru a-și crea cont pe site primesc, alături de cei recomandați, un voucher suplimentar de 50 de lei.

Huawei mai pune la bătaie și un HUAWEI Mate Xs, telefonul pliabil care stabilește noi standarde în ceea ce privește categoria smartphone. Astfel, toți cei care fac achiziții de cel puțin 100 de lei până la sfârșitul lunii mai intră în tragerea la sorți pentru premiul în valoare de 10.999 lei.

Noul www.huaweistore.ro va conține toate categoriile de dispozitive proprii – smartphone, PC&tablete, wearables și audio – și este special creat pentru a-i menține în permanență pe consumatori conectați  la produse și la cele mai bune oferte Huawei.

Toate detaliile privind beneficiile puse la dispoziție de magazinul online, ofertele speciale și concursurile organizate cu ocazia a 18 ani de prezență Huawei în România vor fi prezentate în cadrul unei transmisiuni live de la sediul Huawei la care vor participa reprezentați ai companiei și alți invitați, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 19:00, pe canalul Facebook Huawei Mobile Ro, https://www.facebook.com/huaweimobilero/.

Connections – Brandul de angajator a favorizat recrutările din IT pe timp de pandemie

În 2020 solicitările proactive de poziții în cadrul companiei au crescut cu 18% pe segmentul middle și seniors

București, 27 aprilie 2021. Conform datelor Connections, lider pe piața de transformare digitală din România, reputația solidă pe piața de tehnologie, cultura de angajator și proiectele complexe dezvoltate de companie sunt principalele motive care au facilitat procesul de recrutare și retenția angajaților în perioada de pandemie.

Procesul de recrutare a fost simplificat de contextul crizei sanitare, iar timpii de angajare s-au redus cu 30%, datorită flexibilității pe care o oferă interviurile în format online.

În prezent, pentru pozițiile middle-senior, recrutarea durează până la maximum 2 luni, iar pentru poziții de nișă (de exemplu RPA) pe zona de entry level, recrutarea durează în medie 2-3 săptămâni.

“Durata recrutării depinde foarte mult de tipul de proiect – tehnologii noi, domeniu de impact, proiect inovativ, stabilitate – de brandul de angajator și de pachetul salarial alocat pentru poziția respectivă. Datorită complexității proiectelor derulate, focusul nostru este pe atragerea de seniors și talente. Suntem unul din principalii parteneri ai UiPath în România și am implementat alături de ei procese de automatizare în industrii cheie”, declară Iulia Andreea Bădăuță – IT&RPA Talent Acquisition Connections.

Connections a creat un tool propriu pentru a automatiza și fluidiza procesul de recrutare și de retenție al talentelor, iar recrutarea se realizează intern cu o echipă specializată.

Connections are o cultură de companie solidă, iar angajații petrec în medie peste 4 ani în companie. ”Ne bucurăm de o rată ridicată de retenție, iar colegii care ni se alătură apreciază proiectele pe care le derulăm local și internațional și care le dau oportunitatea de a crea un portofoliu profesional competitiv. Anul trecut solicitările proactive de poziții în cadrul companiei noastre au crescut cu 18% pe segmentul middle și seniors”, declară Iulia Andreea Bădăuță – IT&RPA Talent Acquisition Connections.

Connections a abordat o strategie dinamică de sprijin față de companiile care, confruntate cu criza sanitară, trebuiau să facă trecerea către gestionarea afacerii online. Echipele de programatori seniori au creat produse specifice cum ar fi Digital Workplace – un produs care oferă servicii la cheie hardware și software pentru funcționarea online a afacerilor, soluție potrivită pentru lucrul de acasă, Tudor – Robotul virtual de contabilitate, precum și aplicația ID Scanner, prin care se pot extrage datele din cărțile de identitate printr-o simplă fotografie.

De asemenea, echipele Connections au dezvoltat și robotul SAM care ajută la managementul administrativ al pacienților din cadrul unei instituții medicale private.

”Programatorii noștri de top au înțeles că este important să se dedice clienților și să îi ajute și pe aceștia să traverseze mai ușor criza. Nivelul ridicat de engagement al colegilor a avut ca rezultat idei de excepție, implementate în produse foarte bine primite pe piață. Tehnologia a facilitat relațiile dintre noi, iar angajații ne consideră o destinație, nu un punct de tranzit”, afirmă Bogdan Florea, CEO și Founder Connections.

Imediat după declanșarea pandemiei Connections a  apelat la o platformă suport pentru angajați și a alocat bugete importante care să le permită acestora să participe la programe de dezvoltare profesională și personală. Totodată, angajații Connections au avut permanent acces la consiliere psihologică.

”Numeroși colegi au apelat la programul gratuit de consiliere psihologică pe care l-am gândit și implementat în timpul pandemiei, care i-a ajutat să privească situațiile prin care trec cu mai multă claritate, să gestioneze mai bine stresul și să privească din altă perspectivă singurătatea asociată automat cu pandemia.”, declară Aurelia Călin, Recruitment & Corporate Wellbeing Specialist Connections.

Pandemia a readus în atenția angajaților beneficiile non-financiare, aceștia fiind din ce în ce mai interesați de cooperare la nivelul echipei, suport din partea managerului, comunicare transparentă, proiecte dinamice și complexe, stabilitate și o mare flexibilitate dusă spre remote work.

Huawei lansează campania „Crazy Easter” dedicată laptop-urilor MateBook Seria D, acum la cele mai bune prețuri

Huawei Consumer Business Group (BG) dă startul, astăzi, unei campanii de reduceri dedicată celor care își doresc să achiziționeze un laptop în această perioadă. Astfel, cele mai populare notebook-uri lansate de companie, seria D, vor fi disponibile, până pe 30 Aprilie, la cele mai bune prețuri de până acum în rețelele partenerilor de retail ale Huawei.   

Cele mai recente lansate modele, HUAWEI MateBook D14 și HUAWEI MateBook D15, echipate cu noile procesoare Intel® Core™ din generațiile a 10-a și a 11-a, cât și cele lansate anul trecut, echipate cu procesoare AMD, vor beneficia de o reducere de pana la 1.300 lei față de prețurile recomandate. Astfel, cele mai noi modele lansate in România vor avea prețuri promoționale extrem de atractive pentru seriile MateBook D15 și MateBook D14.

Matebook D14 și Matebook D15 au fost printre cele mai apreciate notebook-uri anul trecut de către consumatorii Huawei. Considerăm că, lansând această campanie în prag de sărbătoare, laptop-urile vor deveni cadourile perfecte pentru persoanele dragi, fie pentru activități de studiu, fie pentru productivitate la birou sau pentru a te bucura de cele mai bune momente de divertisment”, a spus Sabina Știrb, Marketing Director Huawei Consumer Business Group România.

Seria MateBook D a notebook-urilor Huawei a fost proiectată ținându-se cont de nevoile utilizatorilor, ultimele modele având upgrade-uri nu doar în ceea ce privește procesoarele de bază, ci și în ceea ce privește procesoarele grafice, fiind echipate acum cu noua grafică Intel® care permite notebook-urilor să gestioneze o mare varietate de sarcini complexe de procesare a imaginii cu ușurință. În plus, tehnologiile inovatoare, cum ar fi colaborarea pe mai multe ecrane (Multi-Screen Collaboration), butonul de pornire cu amprentă digitală, antena dublă și încărcarea inversă USB se combină pentru a spori fundamental experiența utilizatorului, ridicând notebook-urile de la a fi un instrument de productivitate, la un partener inteligent pe care consumatorii îl vor găsi indispensabil, atât la școală sau la birou, cât și în alte situații cotidiene.

Seria notebook-urilor HUAWEI MateBook D oferă un excelent raport calitate-preț, incluzând numeroase funcții ce oferă o gamă diversă de scenarii de utilizare.

Mai multe informații despre HUAWEI MateBook D14 și MateBook D15 sunt disponibile pe site-ul oficial Huawei: https://consumer.huawei.com/ro/laptops.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com.

Allview își face debutul în era tehnologică TOUCHLESS prin lansarea seriei de Smart TV-uri ePlay7100

Allview anunță astăzi lansarea celei mai noi serii de televizoare inteligente, ePlay7100, ce reprezintă începutul unei noi etape pentru portofoliul de produse al companiei și care integrează controlul vocal TOUCHLESS. Astfel, prin tehnologia Far Field Voice Control, noua serie Allview ePlay7100 le va aduce utilizatorilor o experiență complet nouă, mult mai confortabilă și rapidă: fără a mai atinge telecomanda, ci doar prin simpla voce și comanda „OK Google”, aceștia vor putea porni sau opri televizorul, accesa conținut media și divertisment, regla volumul, controla alte dispozitive interconectate cu TV-ul prin sistemul Google Home.

Noua serie ePlay7100 aduce un upgrade pe partea de imagine și sunet, prin integrarea tehnologiilor de top: Dolby Vision completată de HDR 10+ și HLG; Dolby Atmos și DTS Studio Sound, menite să îmbunătățească semnificativ experiența de vizionare a utilizatorilor; un nou motor de analiză și procesare a imaginii prin metode complexe bazate pe AI – Chameleon Extreme 2.0 AI PQ Engine; dar și o premieră la nivel de suport pentru decodarea video – AV1 și functia audio duală Bluetooth V5.0, toate integrate într-un design elegant și rafinat.

„Anul 2020 ne-a adus creșterea cotei de piață la 4%, pe segmentul televizoarelor, fapt ce ne motivează în continuare să ne urmăm obiectivul de a deveni lideri pe piața românească de Smart TV-uri cu Android TV™ și Google Assistant™ integrat. Scopul nostru este de a aduce în permanență inovații în domeniu, tehnologii ce vor deveni ceva obișnuit mâine și pe care le integrăm în produse accesibile tuturor românilor. Anul 2021 ne dorim să fie definit de conceptul Touchless – interacțiunea cu tehnologia fără atingere, continuând seria pionieratelor și devenind, astfel, primul brand european care va încorpora tehnologii Touchless în portofoliul de produse.” a afirmat Lucian Peticilă – General Manager Allview.

Controlul vocal TOUCHLESS – uită de grija telecomenzii

Gama de Smart TV-uri Allview ePlay7100 este prima care oferă suport pentru comenzi vocale Hands Free. Spre deosebire de alte televizoare inteligente care au nevoie de o telecomandă pentru a executa comenzile bazate pe voce, seria ePlay7100 este echipată cu tehnologia Far Field Voice Control ce permite utilizatorilor să transmită comenzi vocale direct televizorului. Integrarea conceptului TOUCHLESS aduce numeroase avantaje utilizatorilor: nu mai au nevoie de telecomandă pentru a transmite comenzile către televizorul inteligent; pot oferi comenzi vocale într-un mod mult mai rapid, chiar și atunci când au mâinile ocupate (pornirea sau oprirea TV-ului, căutarea de conținut – inclusiv streaming media, reglarea volumului, controlarea tuturor dispozitivelor inteligente de acasă interconectate cu TV-ul); televizorul răspunde chiar și atunci când se află în stand-by, doar prin rostirea comenzii vocale „OK Google”.

Chameleon Extreme 2.0 AI PQ Engine

Modelele ePlay7100 integrează una dintre cele mai avansate tehnici de analiză și procesare a imaginii prin metode complexe bazate pe AI. Acestea permit optimizarea fiecărui cadru individual, multidimensional, pentru ca utilizatorii să beneficieze de imagini uimitor de reale.

Tehnologiile inovatoare utilizate pentru optimizarea procesării de culoare, ce stau la baza Chameleon Extreme 2.0 AI PQ Engine (Dynamic Restauration, Ultra High Analitic, Contrast Enhacement, Skin Color Enhacement), au rolul de a transmite imagini cu un contrast mai bogat, vibrante, pătrunzătoare, dar și emoția fiecărui cadru, trăirea fiecărui personaj și culorile reale ale oricărui detaliu.

Dolby Vision și Dolby Atmos – experiență vizuală și audio Home Cinema

Față de seriile anterioare, smart TV-urile din cea mai nouă gamă – ePlay7100 integrează tehnologii de top precum Dolby Vision și Dolby Atmos, ce marchează un upgrade major atât pe parte de imagine, cât și pe parte de sunet. Rolul acestora este de a transforma casele utilizatorilor în centre de divertisment, oferindu-le o experiență vizuală și audio multidimensională.

Dolby Vision – vârful de lance în domeniul tehnologiilor de ajustare a imaginii, este completată de funcții avansate (HDR, HDR 10+ și HLG), prin intermediul cărora sunt analizate și ajustate obiectele din imagine, pentru ca scenele redate să fie cât mai realiste şi mai naturale. Astfel, utilizatorii se vor putea bucura de cadre pline de culoare, clare, captivante și realise.

Cele mai noi modele de televizoare inteligente Allview integrează funcția Dolby Atmos, care împreună cu sistemul audio performant, susținut de difuzoarele de înaltă calitate, amplificatorul Clasa D de ultima generație și completată de una dintre cele mai noi tehnologii de decodare audio DTS Studio Sound, îi transpun pe utilizatori într-o nouă realitate, stimulându-le simțurile și oferindu-le o experiență de sunet home cinema, amplificată de senzația de spațialitate.

Eleganță infinită, performanță și funcționalitate

Noua serie ePlay7100 este definită prin eleganță și rafinament, datorită noului concept Infinity Display, caracterizat de rama aproape invizibilă și cadrul foarte subțire, ce dezvăluie utilizatorilor o experiență de vizionare captivantă și nemărginită. Design-ul modern integrează microfoanele Far Field Voice Control și le plasează central, în partea de jos, estetica fiind îmbinată armonios cu funcţionalitatea și performanța, pentru a crea premisele unui produs inovator, ce se potrivește oricărui interior.

Android TV 10

Gama ePlay7100 are integrat SO Android TV 10, optimizat pentru a oferi o experiență de utilizare fluidă, cu o interfață mult mai intuitivă, dar și meniuri contextuale îmbunătățite. Totodată, Android TV 10 aduce utilizatorilor cel mai înalt nivel de confort și posibilitatea de utilizare hands-free a TV-ului, prin integrarea Google Assistant și microfoanelor Far Field Voice Control. Astfel, cu o simplă comandă vocală adresată direct televizorului, utilizatorii pot porni sau opri televizorul, ajusta volumul, obține răspunsuri, controla conținutul video și alte dispozitive inteligente interconectate cu acesta, de la distanță.

AV1 și Bluetooth V5.0

La capitolul noutăți ale seriei ePlay7100, putem aminti de suportul pentru decodare video – AV1, ce oferă cu până la 30% mai multă performață față de formatul H265 și un bitrate mult mai redus, dar și un conținut video superior calitativ celor clasice, rapid, ce consumă mult mai puține resurse și date.

Functia audio duală Bluetooth V5.0, permite trimiterea de conținut audio fie de pe telefon pe TV, fie de pe televizor pe un device BT extern. Astfel, utilizatorii se bucură de mobilitate, întrebuințare facilă și nu-i vor mai deranja pe cei din jurul lor, folosind căștile Bluetooth.

Disponibilitate și preț

Noua serie ePlay7100 va fi disponibilă în variantele de: 43, 50 și 65 inch și  va porni de la prețul recomandat de 2299 lei. Clienții care vor comanda noile produse în perioada 22 aprilie – 06 mai 2021, vor beneficia de un discount de 600 lei.

Mai multe informații despre noua gamă ePlay găsiți pe www.allview.ro/eplay-7100

Despre Allview

Allview este brandul autohton de electronice numărul 1 din România, ce activează în peste 10 țări europene. Allview crede în puterea inovației și a tehnologiei de a schimba lumea, având misiunea de a îmbunătăți viețile oamenilor prin inovații tehnologice relevante, accesibile tuturor. Prin construirea,  adaptarea rapidă și constantă a unui portofoliu complet de produse, creăm experiențe și oportunități noi pentru clienții de pretutindeni.

Samsung introduce PixCell LED destinat sistemelor de faruri inteligente pentru a spori siguranța rutieră

Designul LED PixCell integrat monolitic oferă un control selectiv precis al iluminării pentru a îmbunătăți vizibilitatea la volan și pentru a ajuta șoferii să răspundă mai bine mediilor înconjurătoare

București, România – 21 aprilie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în soluții avansate de componente digitale, a anunțat PixCell LED, un nou modul LED pentru automobile, optimizat pentru faruri inteligente, precum sistemele adaptive cu tehnologie de asistență a conducătorului auto (ADB). Farurile ADB alimentate de LED-urile PixCell de la Samsung vor ajuta la îmbunătățirea vizibilității și siguranței șoferului, îmbunătățind experiența generală de conducere pe timp de noapte și în condiții meteorologice nefavorabile, precum ceața sau ploile abundente.

„Mult mai mult decât o simplă sursă de iluminat auto, PixCell LED-ul Samsung se bazează pe o nouă tehnologie de iluminat concepută pentru a îmbunătăți siguranța rutieră și confortul la volan. Începând cu PixCell LED, vom introduce soluții de iluminat adaptate, potrivite pentru viitoarele automobile, precum vehiculele electrice și autonome”, a declarat Un Soo Kim, senior vice president of the LED Business Team de la Samsung Electronics.

ADB este o tehnologie avansată de asistență a conducătorului auto, concepută pentru a asigura o vizibilitate maximă în timpul șofatului. Pentru a preveni disconfortul altor șoferi, ADB reglează automat modelele fasciculului farurilor atunci când detectează orice obiect din apropierea unui vehicul în mișcare, prevenind astfel orbirea inutilă. Evoluțiile recente în viitoarele tehnologii auto, precum conducerea autonomă și conectată, au ridicat ștacheta pentru standardele de siguranță a vehiculelor și, în cele din urmă, au crescut cererea de sisteme ADB.

Profitând de experiența Samsung de lungă durată în tehnologia semiconductoarelor, noul PixCell LED poate integra monolitic mai mult de 100 de segmente ultra-mici într-un singur cip LED, reducând în același timp zona de emisie de lumină semnificativ mai mică.

Aceste segmente LED sunt separate de un perete de siliciu pentru a preveni conversația optică încrucișată și, la rândul său, oferă un contrast superior pentru o vizibilitate mult mai mare a șoferului. Fiecare segment funcționează ca un pixel pentru a controla meticulos distribuția luminii, deoarece distinge zonele de pornire și oprire, astfel încât fasciculul de la faruri să lumineze doar în direcția unde este nevoie.

Cu zona emițătoare de lumină, redusă la 1/16 din modulele discrete convenționale pentru sistemele ADB, PixCell LED poate reduce dimensiunea farurilor cu 30-50%, permițând o mai mare libertate în proiectarea mai discretă și mai elegantă a lămpilor.

Distribuția luminii și nivelurile de luminozitate ale PixCell LED sunt proiectate folosind software-ul de iluminat auto, făcându-le ușor de reglat pentru a îndeplini diverse reglementări și cerințe pentru lămpile auto din întreaga lume. Bazat pe un singur design standard al farurilor, producătorii de lămpi pot personaliza puterea de lumină pentru a se potrivi diferitelor nevoi de proiectare și se pot bucura de un timp redus pentru dezvoltare, producție, distribuție și desfacere.

Samsung a început să livreze LED-urile PixCell către producătorii de lămpi pentru a fi utilizate în mașinile electrice de nouă generație și a furnizat deja suficiente LED-uri PixCell pentru a aprinde mai mult de 300.000 de vehicule electrice.

Samsung PixCell LED

# de segmente

într-un cip

Suprafață emițătoare de lumină

Dimensiune (L x L)

Raport

Contrast

Putere
100 15.4mm x 2.7mm 300:1 Max. 50W

Samsung Electronics își extinde programul Galaxy Upcycling pentru a le permite utilizatorilor să-și transforme smartphone-urile vechi Galaxy în dispozitive Smart Home

Inițiativa promovează reciclarea dispozitivelor vechi ca soluție creativă în combaterea deșeurilor electronice, în timp ce le oferă utilizatorilor un plus de confort în viața de zi cu zi

București, România – 21 aprilie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat extinderea programului său Galaxy Upcycling prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, o inițiativă care oferă o nouă întrebuințare smartphone-urilor Galaxy mai vechi, transformându-le într-o varietate de dispozitive IoT (Internet of Things) printr-o simplă actualizare de software. Samsung a implementat astăzi serviciul beta pentru Galaxy Upcycling at Home în SUA, Marea Britanie și Coreea[1]. Cu Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii își pot transforma cu ușurință vechile dispozitive Galaxy[2] în dispozitive inteligente pentru acasă, precum dispozitive de monitorizare a copiilor, soluții de îngrijire a animalelor de companie și alte instrumente care satisfac diversitatea nevoilor individuale pentru fiecare stil de viață.

Transformă orice casă într-una Smart

Programul Galaxy Upcycling at Home oferă funcții îmbunătățite de control al sunetului și al luminii, prin reutilizarea senzorilor încorporați. Utilizatorii își pot transforma dispozitivele vechi cu ajutorul SmartThings Labs, o caracteristică a aplicației SmartThings.

  • Folosind o soluție îmbunătățită cu inteligență artificială (AI), dispozitivele Galaxy pot distinge, cu o acuratețe mult mai precisă, sunetele din mediul cotidian, iar utilizatorii pot alege să salveze anumite înregistrări audio. De exemplu, dacă dispozitivul detectează sunete precum plânsul unui bebeluș, lătratul unui câine, mieunatul unei pisici sau sunetul unei lovituri, acesta va trimite o alertă direct către smartphone-ul utilizatorului, iar acesta poate asculta înregistrarea respectivă.
  • Dispozitivele pot fi folosite și ca senzor de lumină pentru a măsura nivelul de luminozitate al camerei. Utilizatorii pot seta cu ușurință dispozitivul să aprindă automat luminile sau televizorul prin SmartThings atunci când încăperea devine mai întunecată decât standardul de lumină prestabilit.

Pentru ca un dispozitiv să detecteze în permanență sunetul și lumina, acesta trebuie să funcționeze activ pentru perioade lungi de timp. Din acest motiv, Samsung a echipat upgrade-ul Galaxy Upcycle at Home cu soluții de optimizare a bateriei pentru a minimiza utilizarea bateriei. Astfel, dispozitivele se vor putea conecta fără efort la SmartThings, permițându-le să interacționeze cu nenumărate alte dispozitive IoT din ecosistemul SmartThings.

„Dispozitivele inteligente pentru casă sunt o tendință de creștere rapidă pentru produsele electronice de larg consum și credem că dispozitivele Galaxy care au încetat din a mai fi utilizate în prezent pot juca un rol important în transformarea fiecărei locuințe într-una inteligentă. Programul transformă dispozitivele Galaxy în dispozitive SmartThings, demonstrând încă o dată puterea platformei noastre inteligente IoT pentru a extinde posibilitățile de utilizare a telefoanelor vechi. Prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii vor avea acces la ecosistemul complet SmartThings, permițându-le să exploreze actualizări și caracteristici mai largi fără a fi nevoie să cumpere un dispozitiv nou”, a spus Jaeyeon Jung, VP & Head of the SmartThings team, Mobile Communications Business la Samsung Electronics.

Conturarea unui viitor sustenabil cu tehnologie reutilizată

„Am creat Galaxy Upcycling at Home pentru a le permite cât mai multor oameni să își transforme dispozitivele vechi în instrumente utile, permițând atât Samsung, cât și utilizatorilor noștri să fie preocupați de impactul pe care îl avem fiecare asupra mediului. Ne regândim modul în care folosim resursele existente și credem că esența upcycling-ului este aceea de a permite soluții care transformă tehnologia veche în ceva nou prin atribuirea de valori noi. Ne-am angajat să integrăm practicile sustenabile în viața noastră de zi cu zi, iar prin Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii se pot alătura călătoriei noastre către un viitor mai sustenabil”, a spus Sung-Koo Kim, VP of the Sustainability Management Office, Mobile Communications Business la Samsung Electronics.

Această soluție inovatoare face parte din angajamentul continuu al Samsung de a contribui și susține Agenda 2030 pentru o Dezvoltare Sustenabilă. Acesta este un plan la nivel global care include întreaga bunăstare a planetei în speranța de a avea un viitor mai sustenabil și mai prosper pentru toți până în 2030 prin intermediul a 17 obiective de dezvoltare sustenabilă. Galaxy Upcycling at Home se concentrează în mod special pe obiectivul 12 – Consum și producție responsabile – prin reducerea deșeurilor și prin promovarea unor practici de producție și comportamente de utilizare mai sustenabile.

Astăzi, Galaxy Upcycling at Home oferă o gamă largă de soluții noi care ușurează viața de zi cu zi, promovând în același timp obiceiuri mai sustenabile, care contribuie la bunăstarea întregii planete. Oferindu-le utilizatorilor modalități inteligente prin care își pot îmbunătăți produsele, prin intermediul unor noi funcții și întrebuințări alternative de utilizare, Samsung contribuie, astfel, la extinderea ciclului de viață al produselor sale, încurajând, în același timp, practici de utilizare sustenabile pentru reducerea e-deșeurilor globale.

Samsung construiește un mediu sustenabil în tot ceea ce dorim să facem. Aceasta include luarea de măsuri dedicate în fiecare etapă a ciclului de viață al produsului pentru a ajuta tranziția mondială la o economie circulară care utilizează mai mult materialele sustenabile, extinde longevitatea produsului și refolosește resursele. Prin programe precum Galaxy Upcycling, Samsung intenționează să ofere tehnologii inovatoare care remodelează experiențele utilizatorilor, în timp ce îi împuternicește să joace un rol important în practicile sustenabile.

[1] Disponibilitatea poate varia în funcție de operator.

[2] Funcția Galaxy Upcycling at Home este disponibilă pentru toate seriile S, Note și Z lansate din 2018 (S9, Note9 sau mai recent) care rulează Android 9 și versiuni mai recente. Mai multe dispozitive vor fi acceptate în viitor.

Huawei CBG anunță un nou parteneriat cu Electric Castle, prin care tehnologia și muzica se reunesc pentru o experiență audio unică

Noua colaborare dintre Huawei și Electric Castle constă în lansarea unui playlist inedit de 10 ore de muzică, intitulat Soundtrack of Your Day

 Sub umbrela noii campanii lansate – „Explore More of You”, dedicată noilor căști HUAWEI FreeBuds 4i, Huawei Consumer Business Group anunță o nouă colaborare cu Electric Castle, cunoscutul festival de muzică care are loc lângă Cluj-Napoca, pe spectaculosul domeniu al Castelului Banffy. Prin intermediul acestui parteneriat, Huawei împreună cu Electric Castle lansează un playlist de 10 ore, intitulat Soundtrack of Your Day, și invită utilizatorii să descopere o nouă experiență audio inedită și să câștige noile căști HUAWEI FreeBuds 4i, printr-un concurs dedicat.

Soundtrack of Your Day va avea loc pe data de 22 aprilie și va fi live pe canalul de YouTube Electric Castle. Playlistul alcătuit de DJ Electric Castle își propune să readucă atmosfera de festival în viețile tuturor, printr-o zi întreagă de muzică bună care să însoțească activitățile de zi cu zi ale ascultătorilor. Evenimentul constă într-un livestream de 10 ore, desfășurat între 10:00 și 20:00, cu diferite stiluri de muzică în funcție de momentele zilei. Astfel, playlistul va fi împărțit în patru sesiuni Morning Energy între 10:00 și 13:00, Focus Time între 13:00 și 16:00, Party Workout între 16:00 și 18:00 și Dinner with Friends între 18:00 și 20:00, ideale pentru gusturile tuturor.

În plus, pe lângă această experiență audio revoluționară de 10 ore de muzică neîntreruptă, evenimentul vine cu premii în fiecare oră pentru participanți. Aceștia pot câștiga una dintre cele 10 perechi de HUAWEI FreeBuds 4i, câte o pereche în fiecare oră, iar tot ce trebuie să facă este să răspundă corect la o întrebare despre specificațiile produsului sau despre muzică. Concursul funcționează pe principiul primul răspuns corect este premiat, așa că doritorii trebuie să asculte toată ziua livestream-ul, dacă vor să devină posesorii noilor căști wireless.

Premiul pus în joc, noile căști HUAWEI FreeBuds 4i, îmbină un design unic și elegant, o autonomie puternică a bateriei, calitate audio premium și tehnologia performantă de anulare activă a zgomotului (ANC). Funcționalitățile permit utilizatorilor să își dezvăluie pe deplin creativitatea și entuziasmul și să se bucure de o experiență audio impecabilă, oriunde și oricând. HUAWEI FreeBuds 4i invită utilizatorii să își exploreze mai mult universul propriu și să își depășească limitele, sub îndemnul campaniei cu headline-ul Explore More of You.

Durata de viață a bateriei este remarcabilă, astfel încât dacă funcția ANC este oprită pot oferi până la 10 ore de redare continuă a muzicii sau 6,5 ore de apel vocal, iar dacă funcția este activată oferă până la 7,5 ore de redare continuă a muzicii sau 5,5 ore de apel vocal. În plus, acestea sunt echipate cu tehnologia de încărcare rapidă, lider în industrie, care oferă 4 ore de redare audio cu numai 10 minute de încărcare. Căștile pot fi conectate la orice smartphone, deoarece sunt compatibile cu toate  sistemele de operare – IOS și Android.

Dimensiunile reduse, designul unic, aspectul modern și funcționalitățile căștilor, le transformă într-un accesoriu indispensabil pentru orice iubitor de muzică și tehnologie.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Samsung lansează competiția de League of Legends Wild Drift dedicată pasionaților de mobile gaming

competiție League of Legends Wild Rift

Gaming-ul este una dintre cele mai plăcute activități de a ne petrece timpul liber, lucru confirmat de altfel și de un studiu făcut de Samsung, conform căruia, în 2020, 75% dintre românii din mediul urban s-au jucat cel puțin o dată pe săptămână.

 Platforma Play on with Samsung reunește acțiunile brandului din zona de gaming, precum participarea la evenimentele de profil sau diferite proiecte de conținut, precum și crearea de competiții de gaming proprii.

 Vestea bună, pentru toți pasionații de jocuri, este următoarea: Samsung a lansat competiția LoL Wild Rift. Aceasta are loc între echipe de câte 5 membri, care se pot înscrie accesând pagina de campanie, aici.

 Înscrierile sunt deschide în perioada 08-23 aprilie, pentru persoanele de peste 16 ani. „Bătălia” dintre echipele participante va avea loc pe data de 25 aprilie, ora fiind comunicată ulterior pe pagina de Facebook Samsung România.

 Cei care nu au o echipă cu care pot concura este că își pot găsi co-echipieri pe grupul de Discord dedicat competiției, de aici.

 Care este miza? Membrii echipei câștigătoare vor primi câte un telefon Samsung Galaxy S21+.

 Mai multe detalii despre competiție puteți găsi aici, precum și pe canelele echipei Nexus. Samsung este partener Nexus din 2020.

Huawei lansează MateBook D14 și D15, notebook-uri echipate cu procesoarele Intel® Core din generațiile a 10-a și a 11-a

  

București, 14 aprilie 2021 – Huawei Consumer Business Group (BG) lansează noile notebook-uri HUAWEI MateBook D14 și HUAWEI MateBook D15, cu noile procesoare Intel® Core™ din generațiile a 10-a și a 11-a care oferă o viteză mult îmbunătățită față de ediția precedentă și susțin în același timp colaborarea pe mai multe ecrane (Multi-Screen Collaboration) pentru a face notebook-urile mai performante decât înainte. De la învățare online și lucru de acasă, până la tot felul de activități de divertisment multimedia, HUAWEI MateBook D14 și D15 susțin și îndeplinesc toate nevoile tinerilor, atingând un nivel ridicat de productivitate în mișcare. Ambele produse sunt disponibile în rețelele de retail ale partenerilor Huawei începând cu prețurile recomandate de 3.899 lei pentru MateBook D15 și de la 4.199 lei pentru MateBook D14.

Notebook-urile au fost proiectate ținându-se cont de nevoile tinerilor, având upgrade-uri nu doar în ceea ce privește procesoarele de bază, în cazul generației de procesoare a 11-a, ci și în ceea ce privește procesoarele grafice, fiind echipate acum cu noul grafic Intel® care permite notebook-urilor să gestioneze o mare varietate de sarcini complexe de procesare a imaginii cu ușurință. În plus, tehnologiile inovatoare, cum ar fi colaborarea pe mai multe ecrane (multi-screen), butonul de alimentare cu amprentă digitală, antena dublă și încărcarea inversă USB se combină pentru a spori fundamental experiența utilizatorului, ridicând notebook-urile de la a fi un instrument de productivitate la un partener inteligent pe care tinerii consumatori îl vor găsi indispensabil atât la școală cât și în alte situații cotidiene.

Noile ediții ale HUAWEI MateBook D14 și D15 aduc performanțe mai bune și mai rapide, o experiență îmbunătățită pentru utilizatorii noștri. Am înregistrat rezultate bune pe segmentul de computere anul trecut și suntem ambițioși și în 2021. Având în vedere colaborarea pe mai multe dispozitive Huawei, granița dintre smartphone-uri, PC-uri și tablete a dispărut. Ne-am străduit să introducem mai multe funcții pentru a aborda o gamă diversă de scenarii de utilizare și să ne concentrăm în continuare pe inovații de performanță și afișare.”, a spus Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România.

HUAWEI MateBook D14 și MateBook D15 ediția Intel® vizează consumatorii tineri care își doresc portabilitate și un bun raport calitate-preț, în special studenții. Acești consumatori sunt independenți, ambițioși și nu se tem să încalce regulile. Le place să exploreze lucruri noi și pun accent pe design-uri care le pot prezenta personalitățile. Prețul și performanța sunt printre principalele aspecte importante pentru ei, în timp ce performanța echilibrată este un alt factor pe care îl analizează. Deoarece vor folosi un laptop în diferite scenarii, aceștia au nevoie de un echipament portabil cu performanțe ridicate pentru studiu, sarcini zilnice și divertisment.

Noile laptopuri oferă o experiență îmbunătățită a utilizatorului, au un afișaj FullView cu suport de protecție a ochilor și cititor de amprente integrat în butonul de alimentare pentru a oferi utilizare facilă, precum și un design unic și elegant. În plus, standardul de conectivitate fără fir Wi-Fi 6 este prezent pe seria MateBook D, echipată cu procesoare Intel® de a 11-a generație.

Performanța globală a categoriei PC

Anul trecut s-a dovedit a fi o piatră de hotar pentru creșterea sectorului de computere, Huawei realizând o creștere anuală de 715,69% în volumul livrărilor de PC-uri. Creșterea remarcabilă a companiei este rezultatul a 5 ani de dezvoltare în sectorul computerelor, care a permis Huawei să creeze seria MateBook, pionieră pe piață. Mai mult, interesul consumatorilor este însoțit de recunoașterea presei globale și de 8 premii câștigate anul trecut.

Cu pandemia încă în plină desfășurare, PC-urile tradiționale sunt din nou o tehnologie de consum la cerere. Conform Canalys[1], piața globală a computerelor va crește cu 8% în 2021, notebook-urile rămânând principala forță motrice din spatele acestei creșteri.

Mai multe informații despre noile ediții Intel® HUAWEI MateBook D14 și D15 vor fi disponibile pe site-ul oficial Huawei: https://consumer.huawei.com/ro/laptops/ .

[1] https://www.canalys.com/newsroom/canalys-global-pc-market-2021-forecast