Samsung lansează Galaxy Tab Active3, o nouă tabletă inteligentă construită pentru medii solicitante

galaxy_tab_Active3 (1)

București, România – 28 Septembrie 2020 – Samsung Electronics Co. Ltd. a prezentat astăzi noul Galaxy Tab Active3, o tabletă robustă cu un design inspirat din cel al popularului Tab Active2 pentru a satisface rigoarea forței de muncă mobile, printr-un design elegant, dar în același timp compact. Tab Active3 este conceput pentru a se plia pe modul în care business-urile operează astăzi, cu accent sporit pe îmbunătățirea productivității și a siguranței angajaților. Funcțiile de performanță și productivitate se potrivesc perfect cu provocările întâmpinate de angajații care lucrează pe teren și includ capabilități precum Touch Sensitivity, care vine în ajutorul profesioniștilor care sunt nevoiți să utilizeze mănuși pentru a lucra în siguranță în cele mai dificile medii și condiții.

„Modul în care lumea își desfășoară activitatea se schimbă rapid pe măsură ce ne îndepărtăm de birou și ieșim pe teren. Când am dezvoltat noul Galaxy Tab Active3, am ascultat feedback-ul clienților și al partenerilor noștri și ne-am concentrat pe conceperea unui produs care să faciliteze realizarea task-urilor din medii solicitante de lucru. Galaxy Tab Active3 nu doar că este mai durabil, dar performanțele sale au fost îmbunătățite pentru a suporta cele mai noi aplicații pentru o productivitate la nivel maxim”, a declarat KC Choi, EVP și șeful echipei Global Mobile B2B, Mobile Communications Business la Samsung Electronics.

Construit pentru medii dificile

Galaxy Tab Active3 este certificat MIL-STD-810H pentru a gestiona cele mai dificile locuri de muncă din lume, desfășurate în cele mai extreme medii; cu o absorbție a șocurilor îmbunătățită, Tab Active3  este acum capabil să reziste căzăturilor de până la 1,5 metri cu ajutorul unei huse de protecție special concepută, care se regăsește în cutia produsului, fiind rezistent la praf și la apă în baza standardului IP68, oferind astfel o desfășurare de lucru sigură în medii exterioare imprevizibile.

Performanță superioară

Echipat cu puternicul procesor Exynos 9810, 4GB RAM și până la 128GB stocare internă, Tab Active3 are forța necesară de a ține pasul cu business-urile digitale din prezent, Wi-Fi 6 cu MIMO, oferind o conectivitate Wi-Fi super-rapidă pentru viteze mult mai mari de transfer de date.

Bateria de lungă durată, care se poate înlocui, de 5050mAh suportă, de asemenea, încărcarea rapidă prin USB și conectorul POGO pentru o desfășurare a task-urilor eficientă și neîntreruptă de momentul reîncărcării frecvente a bateriei. Iar pentru companiile care folosesc tablete într-o locație fixă, precum magazinele, Tab Active3 permite acum „Modul fără Baterie” pentru alimentarea fără baterie.

Productivitate la nivel următor

Tab Active3 este un centru de productivitate puternic, oferind o experiență similară cu cea a PC-ului indiferent de locația desfășurării mediului de lucru. Samsung Dex este acum disponibil pe Tab Active3, asigurând funcționalitatea printr-un ecran dublu, astfel încât sarcinile să poată fi preluate de oriunde, fie din birou, fie de pe teren.

Funcțiile suplimentare adăugate pe Galaxy Tab Active3:

  • Surprinderea fiecărui amănunt:camera din spate de 13MP oferă o claritate perfectă atât pentru realizarea de fotografii, cât și pentru scanarea documentelor detaliate, în timp ce camera frontală de 5MP este ideală pentru apeluri video sau video conferință.
  • Realitate augmentată:Google ARCore este acum disponibil și permite noi servicii de realitate augmentată, precum instruirea la distanță.
  • Acces rapid:Cheia Activă din partea laterală a dispozitivului permite accesul instantaneu în aplicațiile sau programele utilizate cel mai des; excelent pentru apeluri de urgență, scanare sau Google Push to Talk și multe altele.
  • Pregătit pe industria de retail:Galaxy Tab Active3 este optimizat pentru scanarea codurilor de bare prin intermediul camerei foto, pentru a ajuta retailerii să gestioneze cu ușurință inventarul și să scaneze produsele pentru achiziție. Tab Active 3 acceptă, de asemenea, NFC cu EMV de Nivel 1 pentru plată.
  • Touch Sensitivity:Când este activată în setări, funcția Touch Sensitivity le permite profesioniștilor să continue utilizarea lui Tab Active3 atunci când poartă mănuși. Gata cu timpul petrecut pentru scoaterea și punerea mănușilor.
  • S Pen certificat IP68:Perfect pentru realizarea semnăturilor și gestionarea documentelor complexe atunci când este necesară utilizarea mănușilor, S-Pen-ul fiind, de asemenea, rezistent la apă și praf.

galaxy_tab_active3 (2)

Principala protecție mobilă adusă de Samsung

Samsung se străduiește să le ofere companiilor cele mai bune produse și soluții mobile posibile. Ca parte a acestui angajament, Tab Active3 și smartphone-ul robust XCover Pro vor suporta până la trei generații de actualizări ale sistemului de operare Android. Tab Active3 este, de asemenea, protejat prin Samsung Knox, platforma noastră de securitate pentru o protecție sporită, precum și actualizări regulate de securitate Android. Samsung Knox poate fi, de asemenea, personalizat de către administratorii IT pentru a gestiona programele și aplicațiile utilizate în întreaga companie; oferind control complet asupra ecosistemului mobil și permițându-le angajaților să se concentreze doar asupra provocărilor de la locul de muncă.

Angajamentul Samsung pentru clienții enterprise este comunicat pentru B2B

Tab Active3 este cel mai recent exemplu pentru angajamentului Samsung de a oferi cea mai bună experiență pentru clienții business-urilor din întreaga lume. Compania se străduiește să ofere soluții inovatoare, venind în ajutorul organizațiile pentru a le facilita un mediu de business lipsit de griji și o siguranță impecabilă asigurată de Samsung.

Acest angajament deschide, de asemenea, calea spre distincții la nivelul întregii piețe. Samsung a fost desemnat recent ca lider în IDC MarketScape pentru dispozitive mobile robuste în întreaga lume, afirmându-se faptul că: „Samsung prezintă o vastă experiență în producerea și proiectarea tehnologiei mobile de ultimă generație ca unul dintre producătorii de dispozitive mobile bine recunoscuți în întreaga lume, extinzându-și punctele forte destinate B2B și întreprinderi pentru a satisface cerințele clienților din categoria robustă. Ofertele lor de dispozitive robuste reduc cu succes diferența dintre dispozitivele ultra-robuste industriale și dispozitivele destinate utilizatorilor casnici, făcându-le suficient de durabile pentru a rezista unui număr divers de medii solicitante, oferind în același timp o experiență familiară și accesibilă pentru utilizatorul final.”

Disponibilitate:

Noul Galaxy Tab Active3 va fi disponibil pe anumite piețe începând de astăzi, inclusiv în Europa și Asia, disponibilitatea extinzându-se și în alte regiuni în perioada următoare.

Pentru mai multe informații despre cele mai recente dispozitive Samsung Samsung, inclusiv specificații, vă rugăm să vizitați news.samsung.com/galaxywww.samsungmobilepress.com or www.samsung.com/galaxy.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

Fișă de Specificații:

* Specificații care pot fi modificate fără notificare în prealabil. Specificațiile variază în funcție de piețe / transportatori.

* Toate funcționalitățile, caracteristicile, specificațiile și alte informații despre produs furnizate în acest document, inclusiv beneficiile, designul, prețurile, componentele, performanța, disponibilitatea și capacitățile produsului pot fi modificate fără o notificare în prealabil.

 Galaxy Tab Active3
Display 8.0” WUXGA (1920 x 1200) PLS TFT LCD
Chipset Samsung Exynos 9810
Octa-core 2.7GHz + 1.7GHz
Suport LTE 4G FDD LTE

4G TDD LTE

Memorie 4GB + 64/128GB

microSD până la 1TB

Cameră Spate: 13MP AF + 5.0MP, Flash
Port USB 3.1 Gen 1,  Pin Pogo
Senzori Accelerometru, senzor de amprentă, senzor giroscopic, senzor geomagnetic, senzor Hall, senzor de lumină RGB, senzor de proximitate
Conectivitate wireless Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM

Wi-Fi Direct

OS/UPGRADE Android Q
GPS GPS + Glonass + Beidou +Galileo
Dimensiuni, Greutate 126.8 x 213.8 x 9.9mm, 426g(WiFi) / 429g(LTE)
Capacitatea Bateriei 5050mAh,  Înlocuibilă de către utilizator
OS/UPGRADE Android Q
Durabilitate IP68  Rezistență la apă și praf,
1.5m  Anti-șoc cu husă de protecție în cutie
MIL-STD-810H
Pen S Pen (Certificat IP68)
Securitate Gama Knox

Autentificare biometrică (recunoașterea feței, scaner de amprentă)

Noile echipamente AXIS de tip bullet ce ofera o calitate excelenta a imaginii in conditii dificile de iluminare

AXIS_p1455le_1

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a anuntat recent lansarea modelului AXIS P1455-LE, o camera de tip bullet cu functii multiple care ofera o rezolutie HDTV 1080p cu o recurenta a cadrelor de pana la 60 fps. In scenariile cu o dinamica sporita, acest model ofera o claritate si utilitate ridicata a imaginii datorita performantelor optice, dar si a procesorului de generatie noua ARTPEC 7.

Aceasta camera, adecvata pentru utilizarea la exterior, dispune de tehnologia Axis Forensic WDR, putand capta imagini de inalta calitate in scenarii in care exista atat zone puternic luminate, cat si zone intunecate. Axis Lightfinder 2.0 capteaza imagini clare color pentru a fi utilizate cu succes de catre operatori in conditii de luminozitate scazuta. Suplimentar, in conditii de intuneric deplin, echipamentul este dotat cu tehnologia Axis OptimizedIR ce permite supravegherea la o distanta de pana la 40 de metri, cu un nivel ridicat de acuratete a imaginii.

O functionalitate relevanta a acestei camere este expunerea care se adapteaza la miscare, in acest fel reducand semnificativ neclaritatea generata de dinamica obiectelor din scenariu. Iar cu AXIS Object Analytics se pot detecta si clasifica persoane si vehicole. Tehnologia edge-to-edge integrata in acest echipament permite detectarea tuturor echipamentelor disponibile Axis de retea, inclusiv asocierea inteligenta cu dispozitive audio pentru o comunicare bidirectionala. In acest fel se pot inregistra fluxuri audio / video din cadrele definite si, la nevoie, se pot transmite mesaje pentru descurajarea eventualelor amenintari. Toate aceste functionalitati sunt adaptate cerintelor actuale ale pietei.
Caracteristicile principale includ:

  • Lightfinder 2.0, Forensic WDR si OptimizedIR;
  • Tehnologie edge-to-edge;
  • Expunere adaptabila la miscare;
  • Securitate sporita precum protectie la atacurile cibernetice, firmware semnat si procedura de initializare securizata;
  • Tehnologie Zipstream cu suport atat pentru H.264, cat si H.265.

Samsung sărbătorește lansarea noii game de monitoare de gaming Odyssey printr-un turneu european de eSports

SOL_KV

După lansarea performantului monitor de gaming G5, Samsung provoacă comunitatea de gameri europeni* de PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PUBG) să-și pună echipamentul la încercare pentru șansa de a câștiga premii în valoare totală de 25.000 EUR – înscrierile sunt disponibile începând de astăzi.

București, România – 17 septembrie 2020 – Samsung Electronics Co., Ltd., liderul global pe piața monitoarelor de gaming*, a prezentat astăzi primul său turneu paneuropean de eSports, celebrând cea mai recentă lansare în gama de monitoare Odyssey.

Competiția Odyssey League, numită după inovatoarea gamă de monitoare de gaming, este în căutarea celor mai competitivi jucători de PUBG din Europa. Cei care întâlnesc cele mai înalte standarde de performanță sinonime cu marca Odyssey și sunt dispuși să-și demonstreze priceperea și ambiția în cadrul turneului au șansa de a câștiga o parte din fondul masiv de premii de 25.000 EUR.

Extinderea gamei de monitoare de gaming Odyssey, care a început cu G7 și G9 în ianuarie la CES, continuă cu cel mai accesibil produs de până acum: G5. Proiectat după feedback-ul celor mai pretențioși gameri, G5 se mândrește cu performanțe ridicate în toate ariile de funcționalitate: un timp de răspuns ultra rapid de 1 ms, o rată de reîmprospătare de 144Hz*, compatibilitate AMD FreeSync Premium și un panou VA Quad-High Definition (QHD; rezoluție 2560×1440) . În plus, G5 are un ecran curbat 1000R, proiectat de Samsung, cu certificare dovedită a faptului că reduce oboseala ochilor și elimină distragerea atenției și lag-ul.

Turneul, disponibil pentru înscrieri de astăzi, începe cu calificări naționale, urmate de knock-out în fiecare din cele 12 regiuni/țări europene. Calificarile pentru jucătorii din România se vor desfășura in perioada 9-12 noiembrie, cu knock-out-ul final programat pe 28 noiembrie 2020.

Regions Countries Type Period
1 & 2 Italia &
Regiunile Nordice
Calificare Sept 28 – Oct 1
Nat. KO Oct 24
3 & 4 Polonia & Austria/Elveția Calificare Oct 5 – Oct 8
Nat. KO Oct 25
5 & 6 Germania & Marea Adriatică/Grecia Calificare Oct 19 – Oct 22
Nat. KO Oct 31
7 & 8 Rep. Cehă / Slovacia și Iberia Calificare Oct 26 – Oct 29
Nat. KO nov-13
9 & 10 România & 
Franța
Calificare Nov 9 – Nov 12
Nat Ko nov-28
11 & 12 Marea Britanie & 
Benelux
Calificare Nov 16 – Nov 19
Nat Ko nov-29
Toate Toate regiunile FINALA UE Dec 5 + 6

Toate cele 12 competiții naționale vor fi transmise în direct pe platforma de streaming video Twitch de către cei mai talentați comentatori de eSports regionali, precum superstarul PUBG Dana Dima Gard, AKA DanucD. Finala Europeană va fi o producție de top în industrie, transmisă direct din studioul Odyssey League eSports din Berlin.

 „Ne dorim cu ardoare să continuăm parteneriatul cu Samsung Electronics Co. și să lucrăm împreună pentru viitoarele competiții Samsung Odyssey League. Este minunat să le poți oferi fanilor și jucătorilor un alt turneu de care să se bucure”, a spus Atila Yesildag, șeful Esports EMEA la PUBG Corporation.

Puteți afla mai multe despre modalitatea de înscriere, programul turneului și informații pentru a urmări evenimentul, accesând odysseyleague.gg. Detalii despre turneul dedicat jucătorilor din România puteti gasi direct pe odysseyleague.gg/en/leagues/romania.

Huawei anunță noi tehnologii pentru dezvoltatori, capabile de experiențe mai inteligente pentru toate scenariile

Huawei Developer Conference 2020 (Together) are loc zilele acestea la Songshan Lake. Ieri, în cadrul evenimentului au fost anunțate actualizări majore pentru HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huawei Mobile Services), HUAWEI HiLink și HUAWEI Research. Noile actualizări le vor permite dezvoltatorilor globali și partenerilor ecosistemului să ofere utilizatorilor experiențe îmbunătățite și inovatoare.

Huawei a dezvăluit în cadrul evenimentului și șase noi produse care vor contribui la experiența Huawei pentru toate scenariile – HUAWEI MateBook X, HUAWEI MateBook 14, HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH FIT, HUAWEI FreeBuds Pro și HUAWEI FreeLace Pro.

În cele trei zile de conferință (10-12 septembrie), Huawei va reuni dezvoltatori din întreaga lume prin diferite activități interesante, printre care se numără: Lakeside Talks, Tech. Sessions, Tech. Hour sau Codelabs. Programul celor trei zile va oferi dezvoltatorilor oportunități de networking, colaborare și explorare a modalităților de a aduce fiecărui utilizator experiențe inteligente pentru toate scenariile.

„Succesul Huawei în dezvoltarea ecosistemului este rezultatul sprijinului puternic din partea dezvoltatorilor și partenerilor globali. Huawei își va deschide pe deplin tehnologiile de bază, capabilitățile software și hardware pentru dezvoltatori, colaborând cu aceștia pentru a propulsa inovația unui ecosistem inteligent pentru toate scenariile.”, a declarat Richard Yu, director executiv, CEO al Consumer Business Group, Huawei. „Stelele strălucesc chiar și în cea mai întunecată noapte. Fiecare dintre dezvoltatorii noștri este o stea. Împreună formează o rețea strălucitoare care va lumina calea.”

HarmonyOS 2.0: Open Source oficial cu Mobile HarmonyOS Beta disponibil pentru dezvoltatori până la finalul anului

Huawei și-a anunțat în 2019 sistemul de operare HarmonyOS, cu experiență de utilizare în toate scenariile. De atunci, pentru acest sistem a fost dezvoltată o gamă robustă de dispozitive, facilitând descoperirea rapidă a acestora, conexiunea instantanee, colaborarea hardware și partajarea resurselor între mai multe dispozitive inteligente. Astăzi este anunțat HarmonyOS 2.0, cu un upgrade cuprinzător al capabilităților sale distribuite existente, incluzând bus-ul software, gestionarea datelor și securitatea. Huawei introduce și un cadru UX adaptiv, care le permite dezvoltatorilor să ajungă rapid la zeci de milioane de dispozitive și utilizatori noi.

Prin cea mai recentă actualizare, HarmonyOS va fi oficial open source, iar dezvoltatorii vor putea avea acces la emulatoare, pachete SDK și instrumente IDE. Proiectul open source intitulat OpenHarmony și care va fi donat Fundației OpenAtom, va fi lansat în etape, cu o versiune mobilă HarmonyOS beta planificată pentru o primă lansare pentru dezvoltatorii chinezi la finalul anului 2020. Richard Yu a anunțat în discursul său parcursul pentru HarmonyOS. „Începând cu 10 septembrie, HarmonyOS este deschis pentru dispozitive IoT 128 KB-128 MB precum televizoare inteligente, dispozitive purtabile, vehicule și multe altele. În aprilie 2021 îl vom deschide pentru dispozitive de 128 MB-4 GB, iar în octombrie 2021, HarmonyOS va fi deschis pentru dispozitive de peste 4 GB.”, a spus el.

Bazat pe tehnologia de distribuție din HarmonyOS, noul EMUI 11 permite interacțiune dincolo de smartphone-uri. Noul sistem de operare le permite dispozitivelor să interacționeze cu dispozitive IoT bazate pe HarmonyOS, oferind utilizatorilor o experiență unică în toate scenariile, precum utilizarea camerei unui dispozitiv cu ecran mai mare pentru apeluri video. Procesul este alimentat de conexiunea fără atingere între smartphone și dispozitive smartphone home bazate pe HarmonyOS, permițând proiecția ecranului și multe altele.

Ecosistemul Huawei Mobile Services (HMS): Al treilea cel mai mare ecosistem de aplicații mobile la nivel global

Cu sprijinul a peste 1,8 milioane de dezvoltatori înregistrați din întreaga lume, AppGallery și ecosistemul HMS au crescut și în acest an. AppGallery are în prezent peste 96.000 de aplicații integrate cu HMS Core și peste 490 de milioane de utilizatori activi la nivel global. În plus, a înregistrat și un record de 261 miliarde de descărcări și distribuții de aplicații în perioada ianuarie – august 2020.

Într-un singur an, capabilitățile deschise ale HMS Core 5.0 au crescut de la 14 la 56 de kituri, în timp ce numărul API-urilor a crescut de la 885 la 12.981, acoperind 7 domenii majore și ajutând dezvoltatorii să inoveze și să simplifice procesul de dezvoltare.

De exemplu, kitul CG din domeniul Graficii îmbunătățește grafica, calitatea imaginii și experiența, precum și eficiența de randare a ecranului în gaming. Kitul de locație din categoria Servicii aplicații îndeplinește cerințele de poziționare, oferind o acuratețe milimetrică în localizare, în funcție de scenariu.

Huawei se angajează să își deschidă pe deplin capabilitățile software și hardware de bază. Compania a deschis servicii software de bază cum ar fi navigarea, căutarea, hărțile, plățile, kiturile de publicitate, pentru a accelera inovația în dezvoltarea aplicațiilor, cât și capabilități hardware precum cele de clasă mondială pentru cameră, capabilitățile AR pentru hărți, instrumentele de comunicare și transmisie și capabilitățile de protejare a confidențialității și securității. Prin acestea, Huawei caută să abiliteze dezvoltatorii să creeze o nouă generație de aplicații inovatoare apreciate, în categorii diferite.

Huawei oferă suport extins și pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să exploreze oportunități de afaceri în China și pe alte piețe globale, oferind servicii de consultanță relevante, localizare și integrare, marketing și campanii.

Huawei va continua să extindă serviciile pentru dezvoltatori. Huawei construiește trei laboratoare globale de cooperare ecosistemică în Rusia, Polonia și Germania pentru a deservi dezvoltatorii globali și pentru a oferi servicii de activare, testare și certificare. Vor fi înființate și cinci centre globale de servicii pentru dezvoltatori în România, Malaezia, Egipt, Mexic și Rusia, oferind servicii și platforme locale pentru a-i ajuta pe dezvoltatori în dezvoltare și inovație.

HUAWEI HiLink: Miliarde de dispozitive IoT activate pentru conectare, gestionare și schimb de informații

Ca limbaj standardizat al dispozitivelor IoT, HiLink distruge barierele dintre dispozitivele IoT de la diferite branduri și producători, oferind o platformă unificată în care dispozitivele se pot conecta cu ușurință și pot interacționa perfect.

Anul acesta, upgrade-urile la HUAWEI HiLink vor fi realizate în cinci segmente cheie: conexiune, interacțiune, operare, furnizare de soluții și autentificare. Obiectivul este ca miliarde de dispozitive IoT să se conecteze cu ușurință, să fie gestionate și controlate mai ușor și să interacționeze fără probleme pentru a permite un ecosistem hardware pentru toate scenariile. În prezent există 50 de milioane de utilizatori activi care contribuie în fiecare zi cu peste 1 miliard de solicitări de interacțiune între dispozitive, cu 400 de milioane de descărcări cumulate ale aplicației Smart Life.

Automobilul este un alt principiu cheie al industriei IoT. Platforma HiCar va continua să abiliteze industria automobilelor. HiCar colaborează în prezent cu peste 150 de modele de mașini și multe altele planificate, astfel încât în viitorul apropiat să se bucure cât mai mulți proprietari de mașini de noua experiență de călătorie inteligentă.

Huawei se angajează să dezvolte ecosistemul hardware IoT. Prin furnizarea mai multor dispozitive cu acces la platforma HiLink, acesta facilitează și eficientizează dezvoltarea IoT, permițând Huawei să sprijine simultan partenerii în stabilirea leadership-ului industriei în sectorul IoT.

HUAWEI Research: Platforma inovatoare de cercetare

HUAWEI Research, care se concentrează pe cercetarea front-end, deschide două capabilități cheie ale platformei: HUAWEI Research Kit și HUAWEI Research Cloud. Aceste capabilități facilitează procese de cercetare inovatoare eficiente, accelerează inovațiile tehnologice, incubează inovațiile aplicațiilor și realizează rapid transformarea rezultatelor. Drept urmare, sunt abilitate instituțiile de cercetare științifică, instituțiile de inovare, organizațiile industriale, instituțiile medicale și alți parteneri din industrie, generând dezvoltarea industriilor din toate sectoarele.

În sectorul sănătății, Huawei a sprijinit cercetarea sănătății inimii, asigurându-se că datele colectate sunt exacte și diverse. În sectorul siguranței călătoriilor, dispozitivele mobile și purtabile colaborează inteligent cu automobilele pentru a aduce noi tehnologii de condus în condiții de siguranță, cum ar fi sistemul de evitare a coliziunilor și de monitorizare a oboselii șoferului. În sectorul locuințelor, Huawei valorifică capabilitățile de detectare wireless pe mai multe dispozitive pentru a oferi funcții precum detectarea căderilor, monitorizarea neinductivă a respirației și poziționarea spațială.

Huawei va continua să dezvolte ecosistemul software și hardware și se angajează să deschidă în continuare tehnologii și capabilități de bază și să împuternicească dezvoltatorii și partenerii globali să creeze împreună noi posibilități.

Centrul unde românii negociază cu băncile și IFN-urile împlinește 5 ani de la înființare

La începutul lunii septembrie, în urmă cu cinci ani, intra în vigoare Ordonanța Guvernului 38/2015 care înființa Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Transpunerea unor directive europene făcea posibilă funcționarea și în România a centrelor de soluționare alternativă a disputelor dintre consumatori și comercianți, pe modelul practicat în majoritatea domeniilor de activitate în țările vest-europene. Deși directiva recomandă costuri modice pe care consumatorul să le suporte pentru negocierea cu banca sau IFN-ul, ordonanța a promovat gratuitatea pentru acest serviciu în România. Tot pe model european, această formă de “justiție privată” este susținută financiar de comercianții care au provocat nemulțmirea consumatorilor. În timp ce costul plătit de comercianți pentru soluționarea unui dosar este de aproximativ 200 de euro, beneficiul mediu obținut de consumatorii care negociază cu băncile este de 2.700 de euro (în creștere de la 2.150 de euro în 2019).

Ce au adus primii cinci ani

Sunt mai mult de 1.500 de negocieri între consumatori și bănci/IFN-uri începând cu 1 martie 2016, dintre care 1.300 s-au încheiat cu acordul părților. În total, consumatorii au obținut beneficii de 3,5 milioane de euro din aceste negocieri.

Acest lucru arată și calitatea soluțiilor propuse de cei 19 conciliatori ai CSALB, specialiști cu o solidă experiență ca avocați, profesori universitari sau foști judecători. Prin înființarea CSALB s-a creat cadrul legal pentru negocierea, pentru prima dată în România, pe marginea unui contract existent. Astfel, raporturile dintre bănci și consumatori au putut fi reechilibrate prin scăderea sau eliminarea unor comisioane, diminuarea dobânzilor, ștergerea parțială sau totală a datorie.

Recordurile valorice ajung până la 298.000 de lei, 52.000 de CHF sau 44.600 de Euro, iar unele cazuri și-au găsit rezolvarea într-o singură zi. 54% dintre creditele conciliate sunt în lei, 23% în euro și 20% în CHF.

Cererile de negociere au crescut și ele de la un an la altul, iar anul acesta vom înregistra de zece ori mai multe cereri decât în 2016. De exemplu, dintre cererile primite, 16% se referă la reducerea sau eliminarea comisioanelor.

Pe 30 octombrie 2018 CSALB depășea cifra de 1.000 de cereri înregistrate într-un an. La începutul lunii septembrie înregistrăm deja 1.900 de cereri pe anul 2020 și peste 5.800 în toți anii de activitate.

Ce își propune CSALB pentru perioada următoare

În primul rând ne așteptăm ca cererile respinse de bănci să nu depășească 10% din totalul cererilor trimise de consumatori. Apoi, ne dorim ca CSALB să devină prima opțiune a oricărui consumator care are o nemulțumire în raport cu băncile sau cu IFN-urile. În acest fel, instanțele se vor degreva tot mai mult de litigii, reclamațiile către ANPC vor continua să scadă, iar educația financiară a consumatorilor se va îmbunătăți.

Ne așteptăm ca IFN-urile să devină cel puțin la fel de receptive precum băncile în acceptarea cererilor de negociere trimise de consumatori. Ținând cont că IFN-urile și băncile activează pe aceeași piață a serviciilor financiare, putem spune că instituțiile financiare nebancare vor avea un dezavantaj concurențial dacă nu se vor îndrepta către rezolvarea amiabilă a nemulțumirilor semnalate de consumatori.

Credem că opțiunea concilierii va fi tot mai cunoscută și utilizată în rândul persoanelor juridice. CSALB poate soluționa începând cu acest an și problemele legate de plăți și emiterea de monedă electronică.

Nu în ultimul rând, așteptăm să se concretizeze demersul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de a înregistra CSALB în rețeaua FIN-NET a Comisiei Europene ca entitate SAL. Acest lucru ne va da acces la experiența entităților FIN-NET similare din toată Europa și ne-ar permite evoluții, în special pe partea de digitalizare și de pregătire a resursei umane.

Totodată sperăm ca după cinci ani de la înființare să fie posibilă în Parlament și transformarea OG 38/2015 în lege”, spune Alexandru Păunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

CSALB, așa cum este văzut

Am sintetizat sub forma unui ziar atât activitatea Centrului, cât și opiniile principalilor actori din piața financiar-bancară despre negocierea dintre consumatori și bănci/IFN-uri. Ziarul în format electronic poate fi consultat aici: https://csalb.ro/evenimente/csalb-implineste-5-ani-de-la-infiintare-in-septembrie-2020/ sau prin QR code:

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu încurajează “toate băncile să meargă spre CSALB. Deși împăcarea părților părea la început imposibilă, treptat, prin implicarea conciliatorilor și a Centrului, imposibilul a devenit posibil. Nu folosește nimănui războiul dintre bănci și clienți sau cultivarea acestui război.”

Paul Anghel, directorul general al ANPC și fost reprezentant al ANPC în Colegiul de Coordonare al Centrului, spune că “imaginea instituțiilor financiar-bancare poate fi schimbată prin intermediul CSALB. Așteptările consumatorilor români față de CSALB sunt mari, dar gradul de neîncredere în sistemul financiar-bancar a rămas ridicat. De aceea, suntem cu toții obligați să construim această încredere.”

Florin Dănescu, Președintele executiv al Asociației Române a Băncilor: “CSALB consolidează încrederea dintre clienți și sistemul bancar. Reprezintă nu doar un sistem de soluționare alternativă a litigiilor, cât și un centru de informare activ care sprijină consumatorii și sistemul bancar, prin identificarea variantelor optime de înțelegere între părți.”

Irina Chițu, analist financiar și director Finzoom.ro este de părere că “CSALB reprezintă cel mai bun lucru care s-a întâmplat la nivelul societății financiare în ultimii cinci ani”. Mihai Mereuță, Președintele Ligii Habitat crede că CSALB poate reprezenta un model pentru înființarea unor centre similare, în domenii de activitate precum servicii publice, telefonie, utilități, transporturi etc.

Cât privește negocierea propriu-zisă, conciliatorii Centrului au inventat o nouă meserie în România:

Concilierea este o filosofie nouă spre care consumatorii și băncile vin tot mai mult. Totuși, nu trebuie să vină cu așteptări doar din partea partenerului de dialog. Ambele părți trebuie să facă anumite compromisuri, iar rolul conciliatorilor este tocmai de a muta părțile din poziția rigidă în care se află.   (Camelia Popa)

Prin această procedură facem să supraviețuiască contractul părților. Un contract adaptat, o haină mai potrivită și pentru consumator, dar și pentru bancă. Ceea ce m-a cucerit pe mine în această procedură a fost rapiditatea. Din acest punct de vedere, un record personal ar fi soluționarea unui caz în decurs de o zi! De dimineață și până seara, părțile au avut inclusiv hotărârea redactată! (Nela Petrișor)

La început mi-am exprimat scepticismul că această idee frumoasă poate funcționa. Ideea că băncile și consumatorii nu s-ar afla pe poziții ireconciliabile părea o utopie în 2015. CSALB a reușit să demonteze mitul că debitorii și creditorii sunt „dușmani naturali”. (Radu Rizoiu)

Când am aflat de Centru am crezut că este „o girafă”. Eram precum țăranul lui Marin Preda la grădina zoologică care spunea că acest animal nu există. Iată că acest Centru nu și-a probat doar existența în acești ani, ci și eficiența. (Valeriu Stoica)

Băncilor le-aș recomanda ceva mai multă flexibilitate, iar consumatorilor ceva mai multă răbdare. Concilierea este atunci când consumatorul se mulțumește cu mai puțin decât a cerut, iar banca oferă mai mult decât a fost dispusă să cedeze inițial. (Valentin Cocean)

Cele mai noi dispozitive din categoria Wearables, prezentate în exclusivitate publicului larg, în magazinul Huawei Experience Store din Băneasa Shopping City

 HUAWEI WATCH FIT

În perioada 10 septembrie – 13 septembrie, Huawei Consumer Business Group invită publicul larg la o sesiune de hands-on, dedicată celor mai noi dispozitive din portofoliul companiei, în magazinul Huawei Experience Store din Băneasa Shopping City. Printre produsele care vor fi disponibile pentru a fi testate în exclusivitate, se numără HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT, cele mai noi dispozitive din portofoliu, lansate la nivel internațional astăzi, 10 septembrie, în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference. Transmisia live a fost difuzată pe pagina de Facebook și pe contul de YouTube, începând cu ora 15:00, ora României.

Alături de aceste două dispozitive, ochelarii inteligenți GENTLE MONSTER X HUAWEI vor fi și ei disponibili pentru testare în intervalul menționat, în magazinul Huawei Experience Store.

Sesiunea de vizionare are ca scop informarea publicului larg cu privire la noutățile din portofoliu și le oferă totodată consumatorilor posibilitatea de a afla care sunt cele mai interesante specificații ale HUAWEI WATCH GT 2 PRO și HUAWEI WATCH FIT, cu puțin timp înainte de a fi disponibile pentru vânzare pe piața locală. În același timp, ochelarii inteligenți GENTLE MONSTER X HUAWEI le vor fi prezentați iubitorilor de dispozitive high-tech în exclusivitate.

HUAWEI WATCH FIT & HUAWEI WATCH GT 2 Pro (2)

HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT, cele mai noi modele din familia Huawei Wearables, echipate cu specificații de ultimă oră

HUAWEI WATCH GT 2 Pro stabilește noi repere în categoria Wearables, fiind cel mai nou model al Seriei HUAWEI WATCH GT. Acesta îmbină armonios designul premium cu tehnologiile de ultimă oră. Corpul minimalist, realizat din titan, se remarcă pintr-o rezistență sporită la temperaturi extreme, iar carcasă din ceramică și ecranul realizat din safir conturează armonios aspectul minimalist. HUAWEI WATCH GT 2 Pro continuă să dezvolte experiența sportivă cu peste 102 de moduri de antrenament disponibile. Acestea includ două noi sporturi, spre deosebire de modelele anterioare din serie – schi și golf.

HUAWEI WATCH FIT este un dispozitiv purtabil inteligent, cu ecran dreptunghiular, ce încurajează utilizatorii să se bucure de o varietate de cursuri de fitness animat, moduri de antrenament și funcții de urmărire a sănătății. De asemenea, design-ul ușor și finisajul modern oferă o experiență de purtare confortabilă și modernă.

HUAWEI X GENTLE MONSTER

GENTLE MONSTER X HUAWEI, un dispozitiv high-tech inteligent și modern

GENTLE MONSTER X HUAWEI sunt ochelarii inteligenți concepuți și lansați de Huawei în colaborare cu GENTLE MONSTER, care surprind din punctul de vedere al funcționalității și aspectului atractiv și armonios. Toate lentilele ochelarilor sunt realizate de Carl Zeiss, cel mai mare producător german de lentile din sticlă, specializat în sisteme optice, instrumente de dozare industriale și dispozitive medicale. Printre cele mai importante specificații cu care vin echipați, se numără sunetul stereo oferit de cele două difuzoare semi-deschise pentru performanțe audio superioare, tehnologia AI de reducere a zgomotului pentru o comunicare plăcută și clară, autonomia bateriei care poate susține până la două ore și jumătate de apeluri sau redare muzică și noua tehnologie NFC care simplifică procesul de încărcare prin simpla așezare a ochelarilor în carcasa din piele cu care vin la pachet.